Uitreiking eerste Viktor Veilig in Werkendam

WERKENDAM – Donderdag 24 augustus reikt wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Werkendam de eerste Viktor Veilig uit in Werkendam.

De organisatie die de eerste Viktor Veilig in ontvangst mag nemen is Kinderdagverblijf/ Buitenschoolse opvang Buitenspel. Net als alle andere kindcentra in de gemeente Werkendam doen zij mee aan het project ‘Groen Licht’. Als Buitenspel het label ‘Groen Licht’ heeft gehaald, zijn alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Werkendam gecertificeerd met het Groen Licht-label. Daarmee is de verkeerseducatie binnen de gemeente Werkendam vanaf de jongste leeftijd geborgd.

Alle kindcentra krijgen van de gemeente Werkendam een Viktor Veilig. De gele plastic felgele Viktor Veilig-poppen attenderen de automobilisten om voorzichtig te rijden vanwege buitenspelende kinderen.