Buslijn 5 in Lingewijk feestelijk van start

GORINCHEM – De achtpersoonsbus die tot en met november 2018, bij wijze van proef, door de Lingewijk rijdt, is afgelopen zaterdag feestelijk in gebruik genomen.

Samen maakten enkele wijkbewoners, SP-fractievoorzitter Lies van Aelst, Arriva-regiodirecteur Ivo Schunselaar en verkeerswethouder Hans Freije de eerste rit. De bus zal op werkdagen en op zaterdag elk uur, via een vaste route, het traject Lingewijk–Centrum–Station–Piazza Center–Beatrixziekenhuis afleggen. Met de proef onderzoekt de gemeente of er voldoende behoefte is voor een permanente busverbinding in de Lingewijk.

De pilot komt voort uit een initiatief van wijkbewoners die samen met de lokale politiek aandacht hebben gevraagd voor verbetering van het openbaar vervoer in de wijk. Gemeente en Arriva hebben naar aanleiding van deze signalen verder actie ondernomen met als resultaat dat vanaf nu dus buslijn 5 door de wijk rijdt.