Winst en gelijkspel op Open Dag voor Kozakkenboys

WERKENDAM – Kozakken Boys speelde zaterdagmiddag, tijdens de open dag, 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. Het enige doelpunt aan de kant van de Werkendammers werd gemaakt door Ahmed El Azzouti.

KozakkenBoys begon aanvallend aan de wedstrijd en kreeg na enkele minuten wat kleine mogelijkheden. Na een overtreding op Sanny Monteiro in het strafschopgebied werd een penalty toegekend aan Kozakken Boys. Raily Ignacio miste de strafschop. Een paar minuten later schoot Sönmez uit een mooie vrije trap bijna raak, maar de keeper van RKC pareerde op schitterende wijze het schot. In de 43ste minuut zorgde El Azzouti alsnog voor de 1-0 voorsprong na een voorzet van Quinton Eugenia. Tijdens de tweede helft werden wat wisselingen doorgevoerd in het elftal van de thuisploeg. RKC werd sterker en maakte de aansluitingstreffer (1-1) en was daarna nog een aantal keer dichtbij de 1-2 voorsprong. Keeperswerk van Aschwin Bakema, die Nils den Hartog afloste, en de lat voorkwamen een nederlaag.

Eerder die middag speelde de andere helft van de selectie tegen Heinenoord. Dankzij goals van Ahamd Mendes Moreira, Adulsamed Abdullahi en Gwaeron Stout werd het 5-1 tegen de ploeg met oud-Kozak Arif Irilmazbilek in het veld. Zaterdag start de Tweede Divisie waarin Kozakken Boys opent tegen IJsselmeervogels. De wedstrijd start om 15.30 uur in Spakenburg.