Werk aan Buitenhof in Giessen is klaar

GIESSEN – De werkzaamheden aan een deel van de Buitenhof in Giessen zijn afgerond. Het weggedeelte is verbreed en geasfalteerd. Dit meldt het Brabants Dagblad.

De in opdracht van de gemeente Woudrichem uitgevoerde werkzaamheden vloeien voort uit de al jaren slepende bussenproblematiek rond het Prinsentuin in Andel. Een doeltreffende oplossing is daarvoor nog altijd niet gevonden. De bussen van en naar dit college maken gebruik van de Buitenhof en de aansluitende Hoofdgraaf om de kom van Andel te ontlasten.

Het gedeelte dat nu aangepakt is, is het gedeelte direct naast de N322. Hierdoor wordt het voor de vele bussen die hier dagelijks gebruik van maken makkelijker om elkaar te passeren. De gemeenteraad stemde in april unaniem in met deze verbreding in het besef dat het niet de oplossing is voor de bussenproblematiek. Naar een definitieve oplossing wordt nog gezocht.