Start Pilot openbaar vervoer Lingewijk

GORINCHEM – Op zaterdag 19 augustus wordt op feestelijke wijze gestart met de pilot voor openbaar vervoer in de Lingewijk.

Bij de halte Th. Boomstraat stappen enkele wijkbewoners, SP-fractievoorzitter Lies van Aelst, Arriva-regiodirecteur Ivo Schunselaar en verkeerswethouder Hans Freije rond 11.00 uur als eersten in de achtpersoonsbus die vanaf maandag 21 augustus volgens de officiële dienstregeling door de wijk gaat rijden. De bus rijdt overdag elk uur door de wijk via een vaste route op het traject Lingewijk–Centrum–Station–Piazza Center–Beatrixziekenhuis.

In verband met het Zomerfeest hebben Arriva en gemeente Gorinchem, na een suggestie van de SP-fractie, besloten om wijkbewoners reeds op zaterdag 19 en zondag 20 augustus kennis te laten maken met het nieuwe vervoer in de wijk. In het feestweekend rijdt de bus van 11.00 tot 17.00 uur.

De pilot komt voort uit een initiatief van wijkbewoners die samen met de lokale politiek aandacht hebben gevraagd voor verbetering van het openbaar vervoer in de wijk. Met de pilot wil de gemeente onderzoeken of er voldoende behoefte is voor een permanente busverbinding in de Lingewijk. De busverbinding blijft tot eind 2018 in stand en wordt in de zomer van 2018 geëvalueerd.