Jeugdatelier Gorinchem beschildert levensgrote koe

GORINCHEM – Tijdens het Zomerfestival op zaterdagmiddag 19 augustus van 13.00 tot 17.00 uur op de Groenmarkt in het centrum van Gorinchem wordt een levensgrote koe van 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog beschilderd.

Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te schilderen aan deze koe. Deze koe moet er echt piekfijn uit gaan zien en een Gorcums tintje krijgen. De koe krijgt daarna een mooie plek ergens in de stad. Er wordt gestart om de koe met zwarte viltstift van vlakken te voorzien. Elk vlak ongeveer 15 cm in het vierkant. Maar het worden geen vierkanten. De jonge schilders worden uitgedaagd om Gorcumse vormen te bedenken. Bijvoorbeeld de kerk, de molen, de vestingomtrek, het martelarenkoekje met 19 puntjes, een hart enzovoorts. Samen maken alle bedachte vormen een Mondriaanachtige inkleurplaat die daarna ingekleurd wordt met verf.

Bedenk of schets je van tevoren thuis al wat vormen? Dan kan er om 13.00 uur gelijk gestart worden met vlakken tekenen zodat de schilders zo snel mogelijk kunnen starten. Het is gratis, iedereen mag mee doen. Neem je vrienden en buurkinderen.