Autje van der Lee genomineerd voor prijs

WERKENDAM – Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds de verkiezing ‘Gouden Venus van Milo’. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De Werkendamse Autje van der Lee is één van de genomineerden.

Ruim 3 jaar geleden startte zij vanuit haar achtertuin een hulpproject voor mensen die het (tijdelijk) minder hebben. Dat initiatief groeide uit naar Stichting GSW Altena en nog steeds zet zij zich in, samen met haar team van 34 vrijwilligers, voor wie maar hulp nodig heeft. Inmiddels helpt GSW Altena meer dan duizend gezinnen in de regio aan alles wat noodzakelijk is. Kleding, schoeisel, levensmiddelen, huisraad, juridische ondersteuning, een luisterend oor en meer. Alles belangeloos gegoten in creatieve projecten zoals de Weggeefshop, Shop & Shine, Bakteam, ShopJobbers, een Sint- en kerstactie enzovoorts.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro. Nummer twee en drie ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo en een bedrag van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Autje wil het prijzengeld gebruiken voor het opzetten van het nationaal netwerk van Aankloppunten (AKP) georganiseerd voor en door de samenleving en gedragen en gecoördineerd door Stichting GSW Altena.

Als jij je stem uit wil brengen, dan kan dat van 24 juli tot en met 15 september via www.goudenvenusvanmilo.nl.