Maximaal 1 jaar cel ontuchtzaak Prinsentuin

ANDEL/SLEEUWIJK – Een celstraf van een jaar kan het gevolg zijn van de relatie die een ex-docent van vmbo-school Prinsentuin in Andel tien jaar geleden had met een toen 16-jarige leerlinge. Donderdagochtend 27 juni moest hij zich verantwoorden voor d

De 59 jarige S. uit Sleeuwijk begon aan het eind van het schooljaar in 2007 een relatie met de leerlinge uit Nieuwendijk die net examen had gedaan. De aanklacht tegen S. beperkt zich tot een periode van twee weken, tussen 13 en 28 juni 2007. Dat heeft alles te maken met het feit dat er in die periode sprake was van een relatie tussen een docent en een leerling. Belangrijk bewijsmiddel in de zaak is wat het meisje destijds in haar dagboek heeft geschreven over haar relatie met S. Officier van justitie Janne Kerkhofs hecht veel waarde aan wat de leerlinge in haar dagboek schreef.

De vrouw heeft pas vorig jaar aangifte gedaan omdat zij daar eerder psychisch en fysiek niet toe in staat was. Al in 2010 is S. op het Prinsentuin ontslagen. De officier van justitie eiste een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechter doet op 11 augustus uitspraak.