Van enkelvoudig plannetje naar heuse stichting

ALTENA – ‘Van individueel initiatief naar een bloeiend ondernemerscollectief.’ Met deze slogan maakt B2B Platform Ondernemend Altena wereldkundig per 20 juli een stichting te zijn.

Wat ooit begon als een enkelvoudig plannetje van een individuele ondernemer, groeide in ruim vijf jaar uit tot een samenwerkingsverband tussen ondernemers dat regionaal staat als een huis. De man van het eerste uur en initiatiefnemer van Ondernemend Altena is reclamemaker Cor Spek uit Wijk en Aalburg. Eén van de meest bekende initiatieven is het businessnetwerk Open Coffee Altena. Het netwerk met Coffee als brandstof hopt tweemaandelijks van bedrijf naar bedrijf. Wie wil die komt.

Ondernemend Altena organiseert dit jaar de eerste algemene ondernemersverkiezing in Altena onder de noemer BizAwards Altena 2017. Dat wordt een serieus en verbindend evenement dat dwars door de regio gaat met een klinkende uitreiking op 23 november op Fort Altena. De nominaties voor Starter van het Jaar en de Ondernemer van het Jaar lopen vanaf juni tot 1 september. Iedere ondernemer die wil, kan nominaties doen via www.OndernemendAltena.nl. Om het hele proces goed en professioneel te laten verlopen, is de stichting opgericht.