Man aangehouden voor ambtsdwang

WIJK EN AALBURG/BIEZENMORTEL – Op vrijdag 21 juli 2017 heeft een team van politie een inval gedaan bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Wijk en Aalburg. Eén van de medewerkers van het bedrijf kwam tijdens dat onderzoek aan bij het bedrijf.

Bij controle bleek hij nog een boete open te hebben staan van 1.500 euro. Hij is meegenomen naar het bureau. Later op de avond werd het Operationeel Centrum via 112 gebeld door een man. Deze man gaf aan dat de politie zijn zoon vast had. Als men zijn zoon niet direct in vrijheid zouden stellen dan zou hij de hele (interne) digitale infrastructuur van de politie plat leggen. De genoemde zoon beek de man te zijn die bij de politie vast zat voor de openstaande boete. Het was niet mogelijkk om achter de identiteit van de beller te komen. De 55-jarige man uit Biezenmortel is in zijn woning aangehouden voor ambtsdwang.

Artikel 179 van het Wetboek van Strafrecht: Hij die door geweld of enige andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid een ambtenaar dwingt tot het volvoeren van een ambtsverrichting of het nalaten van een rechtmatige ambtsverrichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.