Geertje Kuijntjes uit Gorinchem 112 jaar

GORINCHEM – Op woensdag 19 juli is mevrouw Geertje Kuijntjes uit Gorinchem 112 jaar geworden. Zij is sinds twee jaar de oudste inwoner van Nederland.

Locoburgemeester Eva Dansen van de gemeente Gorinchem is op bezoek geweest om haar te feliciteren met het bereiken van deze bijzondere leeftijd. Ook ontving zij bloemen van de koning. Mevrouw Kuijntjes is geboren en getogen in Gorinchem en heeft altijd in de binnenstad gewoond. Mevrouw Kuijntjes is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Van beroep was ze kostuumnaaister in Gorinchem. Dat heeft ze tot aan haar pensioen gedaan. Ze heeft tot zeven jaar geleden ook nog altijd zelfstandig gewoond. Omdat ze lichamelijk wat achteruit gaat, kan dat nu niet meer. Ze is nog steeds heel helder van geest.

Mevrouw Kuijntjes heeft veel gereisd, zeker na haar pensionering. Zij maakte verre reizen. Haar laatste reis maakte zij nog op de leeftijd van 102 jaar. Ook hield ze van dansen, leerde zij Engels en heeft ze 40 keer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. Vorig jaar was ze nog bij de intocht van de 100e editie aanwezig.