Witwasactie succesvol verlopen

REGIO – Op dinsdag 11 juli 2017 in alle vroegte gingen meer dan 100 rechercheurs van politie en FIOD, samen met agenten en enkele militairen, specialisten op het zoeken en vinden van verborgen ruimtes, op pad in een actie tegen witwassen.

Het doel was het verzamelen van bewijs tegen vier verdachten die onderwerp van onderzoek zijn. Verder moest er zoveel mogelijk kostbaarheden in beslag genomen worden omdat dit mogelijk verkregen kon zijn met crimineel geld. Vooraf was bepaald welke woningen en bedrijven binnen gevallen zou worden. Negen locaties, waaronder in Almkerk, werden tegelijkertijd bezocht. Zes woningen werden onder leiding van een Rechter-Commissaris doorzocht en de bedrijfspanden onder leiding van de Officier van Justitie. De invallen verliepen rustig. Op een van de locaties werd een 14-jarige persoon aangehouden in verband met verboden wapenbezit, boksbeugel en valmes.

Bij de bedrijven werden in totaal 23 auto’s meegenomen die een waarde vertegenwoordigen van ongeveer € 180.000,00. Bij één van de bedrijven lag tussen autobanden en motorblokken een groot bedrag aan geld, meer dan € 250.000,00 euro, verstopt. Er werd door de digitale experts veel data aangetroffen dat als bewijs kan dienen voor het witwassen van grote sommen geld. Het onderzoeksteam kan hiermee verder in het onderzoek.