Schone strandjes en nieuwe bankjes voor Biesbosch

BIESBOSCH – Met een gift uit het Beleef & Geef Biesboschfonds zijn strandjes schoongemaakt en bankjes geplaatst in de Biesbosch.

Ondernemers kozen zelf de goede doelen uit en zamelden hiervoor geld in bij hun gasten. Het Biesbosch Streekfonds verdubbelde het bedrag, zodat in totaal € 4.500 beschikbaar was. De strandjes in de Aakvlaai zijn erg geliefd bij bootbezitters uit de Biesboschgemeenten Werkendam, Dordrecht en Drimmelen. Door plantengroei raken de strandjes overwoekerd. De afgelopen weken hebben medewerkers van Staatsbosbeheer alle vier de strandjes gefreesd en gezeefd, waarna de plantentroep afgevoerd is. Het strandje dat het slechtst eraan toe is, Krommolle, wordt in juli nog van een nieuwe laag zand voorzien. Als er volgend jaar voldoende geld beschikbaar is, is het volgende strandje aan de beurt.

Langs veel gebruikte wandelpaden in de Biesbosch worden in totaal zes bankjes geplaatst. Ze staan op mooie plekjes, waar wandelaars even kunnen uitrusten en van het uitzicht kunnen genieten. Er zijn al nieuwe bankjes geplaatst langs de Kikvorschkil in de Helpolder, bij de opstapplaats van Pontje Grienduil bij de Ottersluis, op polder Turfzakken en op polder Lepelaar (Zuiderklip). Ook op de Toontjesplaat en op het Biesbosch MuseumEiland komen nog nieuwe bankjes.