Brug naar nieuwe, derde veld van Rapid

GORINCHEM – Om het bestaande complex van hockeyvereniging Rapid te verbinden met het nieuwe, derde veld legt de gemeente Gorinchem twee kleine bruggen aan.

Gekozen is voor een directe oversteek naar de kleine Schelluinsekade, over de Vliet heen en vandaar een doorsteek naar SVW om via dit terrein het derde veld te bereiken. Daarmee is een oplossing gevonden die de steun heeft van alle betrokken partijen in het gebied.

Voor de verbinding van het terrein naar het derde veld was in eerste instantie gekozen om het pad achter de molen langs te laten lopen en daar aan te sluiten op de entree van atletiekvereniging Typhoon. Dit stuitte op bezwaren van stichting Simav (Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden), terwijl Typhoon geen toegevoegde waarde zag in een aansluiting met het grote parkeerterrein naar hun complex. Hierop besloot de gemeente een alternatief uit te werken; de nu gekozen brugverbinding. Ook het waterschap staat positief ten opzichte van deze route en de bruggen.