Beweegdiploma voor peuters van BuitenGewoon

WOUDRICHEM – Zestien blije peuters haalden dinsdag 4 juli het Nijntje Beweegdiploma bij de peuterspeelzaal van Kinderopvang BuitenGewoon.

Voor een grote groep peuters was het een spannende dinsdagochtend. Van 10.00 tot 11.30 uur was de laatste les, waarin ze aan hun (groot)ouders lieten zien wat ze geleerd hadden. Aansluitend vond de feestelijke diploma-uitreiking plaats en ontving iedere peuter een presentje. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend. Daarom is het landelijke nijntje Beweegdiploma ontwikkeld.

In de leeftijdsperiode van 2 tot 4 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Bij het nijntje Beweegdiploma staat het plezier ervaren in bewegen voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl in de toekomst.