264 handtekeningen voor behoud zwemwater de Put

ALMKERK/WOUDRICHEM – Op maandag 3 juli kwamen Stan en Kevin Verhagen uit Uppel op bezoek bij wethouder Izak Koedoot om 264 handtekeningen aan te bieden aan de wethouder.

Zij hielden met hun moeder Cindy namens alle ondertekenaars een warm pleidooi voor behoud van de zwemwaterfunctie van de put aan de Omloop in Uppel. Er zit echter blauwalg in het water en reinigen is een behoorlijke investering, terwijl uit eerder onderzoek bleek dat er niet veel gezwommen wordt. Moet de zwemwaterfunctie van de put aan de Omloop in Uppel blijven of vervallen? Het laatste woord is daarover nog niet gesproken.

De Woudrichemse gemeenteraad wil eerst meer kijk hebben op de kosten voor het structureel bestrijden van de blauwalg. Eind september zijn de kosten in beeld en daarna kan de raad een beslissing nemen. Ondertussen kan er wel gezwommen worden in de put aan de Omloop. Elke twee weken neemt het waterschap monsters van het water, de concentratie blauwalg ligt inmiddels onder de vastgestelde gezondheidsnormen. Mocht dat veranderen dan laat de gemeente dat weten.