Werkzaamheden aan riolering in Hank

HANK – Deze zomer werkt de gemeente Werkendam ook in Hank aan maatregelen om wateroverlast door hevige buien te beperken. Op meerdere plaatsen wordt gewerkt aan de riolering en duikerbuizen.

In het Kloosterpad komt een aparte riolering voor regenwater. Dit nieuwe riool verbindt het bestaande regenwaterriool in een deel van In ‘t Rietwerf met de vijver achter De Dotter. Het Kloosterpad is bereikbaar vanaf de Julianaweg. Onder het Hoefken en de Kerkstraat worden duikerbuizen vervangen en vergroot. Dit zijn de buizen onder de weg die sloten en vijvers met elkaar verbinden. De duiker onder het Hoefken ligt bij de Jachtsloot. In de Kerkstraat gaat het om de duiker naast de fietsenwinkel, bij de Beatrixstraat.

In de Mariapolder wordt een klein gedeelte van het riool vervangen en wordt een nood-uitlaat aangebracht. Het gaat om het gedeelte tussen de Kerkstraat en de slagerij. Vanaf donderdag 20 juli vindt de weekmarkt plaats op het parkeerterreintje tegenover de Jumbo, voor de oude boerderij. Op donderdag 24 augustus keert de markt weer terug naar de vertrouwde locatie op de Kerkstraat.