Thorbeckepenning voor Marien de Jonge

WOUDRICHEM – Op donderdag 29 juni heeft de heer Marien de Jonge uit handen van waarnemend voorzitter van de landelijke VVD, Eric Wetzels, de Thorbeckepenning ontvangen. Een eer die maar weinig VVD-ers is gegund.

De Thorbeckepenning is sinds 1983 de hoogste onderscheiding die het partijbestuur van de VVD kan toekennen. Deze onderscheiding wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegekend, aan leden die zich langdurig voor de partij hebben ingezet. De heer Marien de Jonge heeft dan ook een lange en constructieve carrière binnen de VVD afdeling Woudrichem. Hij heeft in 1974 aan de wieg gestaan bij de oprichting van deze afdeling en was de eerste voorzitter van het afdelingsbestuur. Later is Marien nog gemeenteraadslid geweest gedurende 8 jaar en is hij nog actief geweest in de steunfractie.

Alhoewel Marien momenteel geen officiële functie meer bekleed, is hij nog steeds actief in de partij. Volgens het bestuur gaat er geen afdelingsactiviteit voorbij of Marien is er bij. Ook nu de afdeling Woudrichem is opgegaan in het VVD Altena netwerk, blijft Marien, zij het op de achtergrond, actief. Het bestuur van het VVD Altena netwerk is Marien daar zeer erkentelijk voor en hoopt nog lang op zijn constructieve bijdrage.