Goede prestaties Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het afgelopen weekend hebben de Biesboschzwemmers op drie plaatsen deelgenomen aan zwemwedstrijden.

In Giessenburg en Den Haag ging het om een wedstrijd in het zwembad en in Vianen was het een open water wedstrijd. Annette Wijnja deed in Den Haag mee aan het Nederlands-Vlaams Gay Zwem kampioenschappen en in Vianen kwamen Chimène en Larissa Huisman en Ingmar Visser aan de start van de plaatselijke open water wedstrijd. De grootste groep zwemmers deed in Giessenburg mee aan de Doetse Kom Bokaal. Dit is een 50 meter bad zonder startblokken.

Annette kwam aan de start van de 100 en 200 schoolslag en 200 rugslag als voorbereiding op de Wereld Masters Kampioenschappen (WMK) in augustus van dit jaar. Zij was niet uitgerust en dit bleek ook wel uit haar tijden. Annette kon haar seizoenstijden niet aanscherpen, maar dat was niet de bedoeling van haar deelname aan de wedstrijd. Annette wilde nog een keer een wedstrijd zwemmen voordat ze in Budapest aan het WMK mee doet.

In Vianen wist Ingmar bij de masters op de 1000 meter schoolslag bij de heren tussen 30 en 39 jaar een tweede plaats te veroveren. Zijn eindtijd was maar enkele seconden langzamer dan hij ooit is geweest. Een persoonlijk record was er wel voor Chimène, zij zette de lijn van vorig jaar op de 1000 meter vrije slag voort en was nu ruim 20 seconden sneller dan ooit. Larissa startte ook op de 1000 meter vrije slag, maar dan in een oudere categorie. Zij was tevreden met haar eindtijd, vooral omdat ze de afgelopen tijd niet veel heeft kunnen trainen.

In Giessenburg wisten vier zwemmers een medaille te veroveren. Tess Vonk was op de 50 school- en vrije slag de beste bij de jongste zwemmers. Zij zwom op de 50 ‘vrij’ sneller dan haar beste tijd uit het 25 meter bad en verbeterde hiermee haar eigen clubrecord. Romée van Rossem was op de 100 meter schoolslag de op twee na beste zwemster en voor Leendert Paans was er een zilveren medaille op de 50 vlinderslag. Hij was ongeveer 0,2 seconden langzamer dan de snelste zwemmer. Er waren weinig persoonlijke records gezwommen omdat er niet veel zwemmers een tijd hadden staan op de nummers waarop ze zwommen. Femke Golverdingen, Lars de Kooter, Leandra van Oord en Ilse van de Pol wisten wel een persoonlijk te verbeteren. Femke deed dit op de 100 schoolslag, Lars op de 50 school- en vrije slag en Leandra en Ilse beide op de 50 vlinderslag.

Annette zal samen met Marjo Goelema en Paul Wijnja half augustus in Budapest meedoen aan de Wereld Masters Kampioenschappen en van de overige zwemmers zal een deel meedoen aan een aantal open water wedstrijden die de komende maanden op het programma staan. Vanaf half september staan de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen in het zwembad op de agenda.