Installatie burgemeester uitgesteld wegens ziekte

GORINCHEM – De installatie van de nieuwe burgemeester van Gorinchem, Reinie Melissant, is uitgesteld tot na de zomervakantie.

Op 29 mei besloot de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad Reinie Melissant voor te dragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem. Aanvankelijk stond op 6 juli de raadsvergadering voor de installatie van Reinie Melissant gepland. Naar nu blijkt heeft zij echter tijdens een vakantie een infectie opgelopen waardoor zij niet in staat is al op 6 juli te starten.

In overleg met de commissaris van de Koning, Jaap Smit, is daarom besloten aan de minister te verzoeken de installatie uit te stellen naar 28 augustus. Dit geeft de beoogde burgemeester voldoende tijd om te herstellen en met volle kracht aan haar nieuwe en intensieve baan als burgemeester van Gorinchem te beginnen. Govert Veldhuijzen is bereid aan te blijven als waarnemend burgemeester van Gorinchem. Zijn afscheidsreceptie wordt ook uitgesteld.