Proef met extra openbaar vervoer Lingewijk

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem start op 21 augustus met een pilot voor extra openbaar vervoer in de Lingewijk.

Vanaf deze datum laat Arriva zes dagen per week elk uur een achtpersoonsvoertuig door de wijk rijden via een vaste route op het traject Lingewijk–Centrum–NS Station–Piazza Center–Beatrixziekenhuis. Met de pilot, die in principe duurt tot en met november 2018 (tot de start van de nieuwe concessie voor het stadsvervoer in deze regio), wil de gemeente onderzoeken of er voldoende behoefte is voor een permanente busverbinding in de Lingewijk.

De enige bushalte waar bewoners van de Lingewijk op dit moment de bus kunnen nemen, bevindt zich op de Arkelsedijk. Deze halte is vanuit de Lingewijk alleen bereikbaar via een steile trap, waardoor deze voor veel wijkbewoners niet of nauwelijks toegankelijk is. De bus zal vanaf 21 augustus op werkdagen (7:00-19:00) en op zaterdagen (9:00-17:00) rijden. In de proefperiode volgen diverse tussentijdse evaluaties. De kosten voor de pilot worden in eerste instantie gedragen door de gemeente.