Pas op voor overstekende reeën

BIESBOSCH – Automobilisten in de Biesbosch moeten rond deze tijd van het jaar extra voorzichtig zijn voor jonge reeën. Die worden op dit moment verstoten door hun moeder en moeten hun eigen weg zoeken. En dat is niet zonder gevaar.

De reeën verwachten rond deze tijd nieuwe kalfjes en dan worden de jonge reeën van de vorige dracht verstoten. De jonge dieren moeten op zoek naar een eigen territorium. Ze steken in hun zoektocht regelmatig wegen over. Wees daarom als automobilist extra alert. Ziet u één ree in de berm, houd er dan rekening mee dat er bijna altijd meer in de buurt staan en over kunnen steken.

Heeft een aanrijding gehad met een ree? Of met ander wild? Bel de politie via 0900 – 8844. Geef de plaats van aanrijding zo precies mogelijk door. En wacht tot politie of faunabeheerder er is. Neem het dier niet mee.