Staatssecretaris van Dam bezoekt NLDelta

BIESBOSCH – Maandag 19 juni bezocht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken NLDelta.

Samen met Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten, Marius Brants van het Droomfondsproject Haringvliet en Paul Boogaard, wethouder Gemeente Korendijk maakte hij een wandeling over het eiland Tiengemeten. Van Dam bracht dit bezoek in het kader van zijn betrokkenheid bij de verkiezing ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’ van 2016 en het programma Nationale Parken van Wereldklasse. Daartoe bezocht hij in oktober 2016 al de Noordwaard in de Biesbosch.

De wandeling van voerde langs een aantal markante punten op Tiengemeten en bood een uitgebreide blik op de florerende deltanatuur. Ted Sluijter, boswachter bij Natuurmonumenten, wees de wandelaars op de beverburcht bij de ruïne van de oude hoeve en, via een telescoop, op het in aanbouw zijnde zeearendnest. Volgens de boswachter duurt het niet lang meer voordat ook in het Haringvliet, net als in de Biesbosch, de zeearend zal broeden. Deze roofvogel vormt, net als de bever, letterlijk en symbolisch een verbinding in NLDelta.