Agenten belaagd door vrouw met messen

SPRANG-CAPELLE – Op vrijdag 16 juni 2017 om 23.30 uur werd een surveillance-eenheid gestuurd naar de van Ravenschotstraat in Sprang-Capelle. Daar zou een ruzie uit de hand gelopen zijn tussen een stel.

De bewoner van de woning was door zijn ex-vriendin uit zijn woning gezet. De agenten spraken in de straat met de bewoner die zei dat hij inderdaad was buiten gesloten. Na aanbellen opende de vrouw de deur open. Ze was bezig spullen te pakken om te vertrekken. De agenten hadden in de gaten dat ze erg boos was op haar ex.

De agenten zagen dat ze een schaar en een mes in haar zak had. Ze gaf ook aan de man wat aan te doen als hij in de buurt kwam. De twee steekwapens werden afgepakt. Op een gegeven moment zat er geen schot meer in de situatie en gaven de agenten aan dat ze echt de woning moest gaan verlaten. Op dat moment stond de vrouw in de keuken en pakte twee keukenmessen uit een la en nam een dreigende houding aan. De agenten reageerden resoluut en onder het roepen dat ze de messen moest laten vallen werd de verdachte direct gepepperd met spray. Een andere agent pakte meteen een keukenstoel en fixeerde de vrouw met de messen nog in haar handen tegen het fornuis. Zo kon de 41-jarige vrouw uit Geldrop veilig worden aangehouden.