Tess Vonk tweede van Brabant in Oss

OSS/WERKENDAM – Voor zwemmers onder de twaalf jaar werden in Oss de regionale minioren finales afdeling Brabant gehouden.

Tess Vonk en Lars de Kooter hadden zich voor deze finales weten te plaatsen door bij de beste 18 zwemmers van hun leeftijd te staan in de ranglijsten. Tess startte de 100 rug-, school en wisselslag en de 50 vlinderslag. Voor Lars stonden er starts op de 50 vlinderslag en 100 schoolslag op het programma. De tweede jonge talenten wisten vijf persoonlijke records, vier clubrecords en een medaille te veroveren.

De eerste dag was het gelijk raak voor Tess. Op de 100 schoolslag zwom vijf seconden sneller dan ooit en tikte ze als tweede aan. Haar tussentijd na 50 meter was ook goed voor een persoonlijk record van bijna drie seconden. Tevens zijn beide tijden ook nog eens goed voor clubrecords. Op de tweede dag begon Tess met de 100 wisselslag, ze stond als 17e ingeschreven en wist achtste te worden. Haar tijd was ruim 7,5 seconden sneller dan ooit en weer een clubrecord. Ook op de 50 vlinderslag wist Tess zich te verbeteren, nu gingen er drie seconden van haar tijd af. Haar eindtijd was goed voor een twaalfde plaats in de uitslag. De laatste afstand was de 100 rugslag en hierop zwom Tess geen record. Het eerste keerpunt ging niet goed, waardoor ze kostbare tijd verloor. Tess werd uiteindelijk zesde en er had zeker meer ingezeten als ze een goed keerpunt had gehad.

Lars begon de eerste dag niet lekker. Hij zwom een goede 100 meter schoolslag, echter bij een keerpunt had hij met één hand aangetikt en dit hadden er twee moeten zijn. Zijn tijd was wel ruim sneller dan wat hij heeft staan. Op de 50 vlinderslag revancheerde Lars zich ruimschoots door exact dertien seconden van zijn persoonlijk record af te zwemmen. Hij werd met deze tijd negende en was dan ook heel blij dat nu wel alles goed was gegaan.

De komende tijd gaan deze twee jonge talenten verder werken aan hun techniek en we zullen zeker meer van hen gaan horen als ze blijven zwemmen en hun ontwikkeling zich zo doorzet. Vanaf september zullen ze weer wedstrijden in het binnenbad gaan zwemmen.