Gedichtenbundel en kalender van Stichting Leergeld

ALMKERK – Stichting Leergeld Werkendam en Leergeld Woudrichem wonnen in oktober 2015 de Rabo Altena Award. Het bedrag van 10.000 euro was geoormerkt geld en kon besteed worden in het Land van Altena.

De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat leerlingen van 4 tot 18 jaar, die het thuis niet zo breed hebben, toch kunnen deelnemen aan activiteiten die op of buiten de school om georganiseerd worden. In maart 2017 heeft de Stichting Leergeld voor alle scholen in het Land van Heusden en Altena een tekenwedstrijd en een gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Voor het primair onderwijs was er een tekenwedstrijd met als thema: ‘De vier seizoenen’, met als juryleden Ineke Becht en Riet de Kock. Er zijn prijzen voor de kinderen van 4 tot 8 jaar en voor de kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze tekenwedstrijd heeft een mooie verjaardagskalender opgeleverd.

Voor het voortgezet onderwijs werd een gedichtenwedstrijd georganiseerd, met als thema: ‘Armoede’. De jury, met Lizzy van Pelt en Piet Hartman, heeft vijf prijzen toegekend voor de winnaars. Zo is een gedichtenbundel ontstaan met circa 30 gedichten. Op vrijdag 23 juni van 15.30 uur tot 16.30 uur vindt in het kantoor van de Rabobank Altena in Almkerk de prijsuitreiking en de presentatie van de verjaardagskalender en de gedichtenbundel plaats. Met het uitbrengen van deze verjaardagskalender en dichtbundel wil Stichting Leergeld hun werk in de drie gemeenten in het Land van Altena breed onder de aandacht brengen.