Derde editie voor Altena van Slag in 't Rondeel

WOUDRICHEM – Zaterdag 17 juni zal voor de derde keer Altena van Slag worden gehouden. Het spektakel vindt plaats in ’t Rondeel in Woudrichem.

Altena van Slag wordt georganiseerd door De Slagwerkgarage en Ron4Musiceducation in samenwerking met Kunstbalie en Cultuurpunt Altena. Gedurende deze dag zullen muziekexamens worden afgenomen. Vanaf 9.00 uur zullen de eerste kandidaten hun opwachting maken om voor een deskundige hun vaardigheden op hun muziekinstrument te laten horen. Dit gebeurt op A, B, C of D niveau. Het D examen is het hoogst haalbare examen op amateurniveau. Met dit diploma op zak is een vakopleiding in de muziek mogelijk. De examens zijn overigens niet publiekelijk toegankelijk.

Drumclinics met de pakkende naam ‘Playing with the pros’ worden ’s middags in De Slagwerkgarage gegeven. Hiervoor hebben diverse slagwerkleerlingen zich van te voren aangemeld. Onder de deskundige leiding van Gijs Hameete gaan zij samen met een professionele bassist, gitarist en zangeres een van te voren uitgezocht nummer instuderen.

’s Avonds om 19.30 uur zal de dag spetterend worden afgesloten met een spectaculair concert. Jeugdfanfare Altena, kortweg JA!, zal deze avond een optreden verzorgen. Veel muzikanten van JA! leggen deze dag examen af en zullen dan, indien ze geslaagd zijn, hun diploma in ontvangst nemen. Het slotconcert van Altena van Slag is gratis toegankelijk.