Springtime Confusion op slotavond XGP

NIEUWENDIJK – Vrijdag 16 juni treedt, tijdens de Slotavond van XGP, Springtime Confusion op. Deze band dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse in Nederland had in de jaren ’70 en ’80.

Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen stond destijds te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot Bas de Vries recentelijk dat het tijd werd om een Vitesse-tributeband te starten. Vitesse werd in 1975 opgericht door Herman van Boeyen en Herman Brood. In diverse bezettingen behaalde de band veel lp- en singlesuccessen. Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads. Met z’n drieën weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een show neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia.

De entreeprijzen: jeugdleden € 5,00, leden € 6,00 en bezoekers € 8,00. Xinix gaat om 21.00 uur open en Springtime Confusion speelt vanaf ongeveer 22.00 uur. Meer info op www.xinix.nl.