Groentebedrijf HAK uit Giessen zoekt pottenkijkers

GIESSEN – Groenten uit pot zouden minder gezond zijn dan verse groenten, alle vitamines en mineralen verdwijnen tijdens de bereiding, ze bevatten conserveringsmiddelen en onnodig toegevoegd suiker en zout.

Dit is zomaar een greep uit de vooroordelen en fabels die rondgaan over groenten in pot. HAK uit Giessen wil daarom het echte verhaal over groenteconserven laten zien en zet de deuren volledig open voor een grote groep consumenten om letterlijk te komen ‘pottenkijken’. HAK is op zoek naar pottenkijkers. Naar nieuwsgierige en kritische consumenten die met eigen ogen willen zien hoe de groenten van HAK van het land op het bord belanden. Zij mogen bij de groentefabrikant komen pottenkijken en zo het verwerkingsproces van a tot z meemaken. Van de oogst op het land tot het wecken van de groenten in de fabriek.

Het Voedingscentrum adviseert mensen dagelijks minimaal 250 gram groenten te eten. Uit de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt echter dat wij Nederlanders maar de helft gemiddeld eten (127 gram). Geïnteresseerden kunnen zich via www.hak.nl/pottenkijkers opgeven voor dit unieke kijkje in de keuken bij het bekendste groentebedrijf van Nederland in Giessen.