Ian van der Loo wint Gorcumse Ondernemersprijs

GORINCHEM – Ian van der Loo is de winnaar van de eerste Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren. Tijdens de techniekmanifestatie Game-On kreeg de leerling van het Fortes Lyceum de prijs uitgereikt uit handen van wethouder Marcel Doodkorte.

Met zijn voorstel Illcostums om sneakers en exclusieve merkkleding een tweede leven te geven, troefde Ian de twee andere genomineerde voorstellen af, te weten ‘Milieuvriendelijke fiets’ en ‘Hulp-app voor en door Gorinchem’. Net als de andere genomineerden mocht de uiteindelijke winnaar zijn plan in de tweede ronde verder verbeteren met de hulp van een coach uit het Gorcumse bedrijfsleven. In het geval van Ian was dit Van Zuilen Mode uit Gorinchem. Naast een beker voor het winnen van de eerste editie en een wisselbeker ontving Ian een geldbedrag van 500 euro om verder te onderzoeken of en hoe zijn plan gerealiseerd kan worden.

Wethouder Marcel Doodkorte is verheugd over het enthousiasme waarmee Gorcumse scholieren aan de slag zijn gegaan om mee te dingen naar de prijs. Leerlingen van het voortgezet- en beroepsonderwijs in Gorinchem konden dit schooljaar voor het eerst meedingen naar de ‘Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren’, een initiatief van de gemeente, in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven.