De Kindergemeenteraad heeft beslist

WOUDRICHEM – Donderdag 8 juni 2017 was er, voor het zesde schooljaar op rij, een vergadering van de Woudrichemse Kindergemeenteraad, waarin schoolkinderen uit Woudrichem geld toekennen aan een project met een maatschappelijk doel.

Het project bestaat uit drie delen: Woudrichemse raadsleden geven gastlessen op school, elke klas houdt een opiniërende kinderraadsvergadering en tot slot is er de besluitvormende vergadering van de Kindergemeenteraad. Er deden vijf schoolklassen mee. Tijdens de besluitvormende kinderraadsvergadering debatteerden drie vertegenwoordigers van de vijf schoolklassen met elkaar en namen een besluit over de vijf projecten: welk project ontving (een deel van) de beschikbare € 2.000,-?

Dit jaar kon er gekozen worden tussen: Een bingoapparaat en huurkosten voor een zaaltje voor de Zonnebloem, speeltuin in woonwijk Den Doorn ingediend door buurtvereniging Den Doorn, iedere maand een actie door de Hartenbrigade van het Harten Team van Stichting de Vleet, de jeugd verdient een muzikale toekomst door Muziekvereniging Kunt & Vriendschap in Rijswijk/Giessen en Speel, Deel en Slaap Lekker voor Logeerhuis de Plataan.

Uiteindelijk viel in twee stemrondes de keuze op Speel, Deel en Slaap Lekker voor Logeerhuis de Plataan en er bleef nog genoeg geld over voor de tweede keuze, het bingoapparaat en de huurkosten voor een Zaaltje voor de Zonnebloem.