Uitreiking prijzen fotowedstrijd Kunstroute

WERKENDAM – Op dinsdag 6 juni was tijdens het dichterspodium in de bibliotheek van Werkendam de uitreiking van de prijzen voor de fotowedstrijd Nieuwendijk.

In het weekend van 8 en 9 april werd tijdens de Kunstroute Nieuwendijk een fotowedstrijd georganiseerd. De opdracht was om tijdens de Kunstroute een mooie foto te schieten. De inzendingen waren van goede kwaliteit, volgens juryvoorzitter Hans Werther. In totaal werden zeven foto’s genomineerd. De derde prijs was voor Hetty van der Heijden met haar haast abstracte foto van de vliegers die tentoon waren gesteld. De tweede prijs was voor Ger van Duuren met zijn foto van het vlammenspel dat ontstaat wanneer kunstwerken na het Raku-stoken in een bak met houtsnippers worden gelegd. De eerste prijs was voor Karin Kastelijns voor haar foto van het keramisch kunstwerk van Adje van Herwijnen-Verschoor.

Komende weken zijn de foto’s van de prijswinnaars en de genomineerden te zien in de bibliotheek van Werkendam. Daarna verhuist de tentoonstelling naar de bibliotheek van Nieuwendijk.