Jubileumboek Historische Vereniging nu te koop

WERKENDAM – Op zaterdagmorgen 3 juni werd het nieuwe boek ‘Werkendam en haar inwoners rond 1940’ van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. gepresenteerd.

Samensteller Chris Baggerman overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Machiel de Gelder, die ook een voorwoord in het boek schreef. Na de presentatie van het boek en de overhandiging door Baggerman, sprak wethouder De Gelder zijn grote waardering uit voor het boek. In zijn voorwoord verwees de wethouder naar het unieke karakter van het menselijk gezicht. De familietrekjes die soms generaties lang het gezicht bepalen.

Tot verrassing van iedereen kwam Marieke Branderhorst van Rabobank Altena tijdens de boekpresentatie een cheque overhandigen. In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne ontving de vereniging voor dit project een mooi bedrag van € 509,13. Naast de ontvangen sponsorbedragen een welkom steuntje in de rug om de uitgave van dit boek mogelijk te maken. Meteen na het officiële moment startte de verkoop. Het boek is te koop bij De Angelot (Hoogstraat 56), CIGO Stoop (Kruisstraat 18) en in het Andries Visserhuis, verenigingsgebouw van de Historische Vereniging. Het huis staat aan de Slikstraat 15 en is geopend op zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur.