Jochem van den Hoek verongelukt bij Isle of Man TT

WERKENDAM – Bij de motorsportwedstrijd Isle of Man TT is de 28-jarige Jochem van den Hoek uit Werkendam overleden. Dat schrijft het Brabants Dagblad op haar website.

Van den Hoek crashte zwaar bij de bochtencombinatie 11th milestone. De Werkendammer, met de bijnaam Sjakie Spektakel, is de tweede coureur die dit jaar bij de Isle of Man TT omkomt. Dinsdag overleed Davey Lambert vanwege een crash. Woensdagavond werd bekend dat even na Van den Hoek ook Ierse coureur Alan Bonner verongelukte.

Zondag nog finishte de Werkendamse straatracer in de uitgestelde Superbikerace op de TT op Man als 27ste. Daarmee won hij een bronzen beeldje. Vorig jaar, bij zijn debuut in Man, lukte hem dat ook al.

Zaterdagmiddag 3 juni was Jochem nog telefonisch te gast in het sportprogramma A-FM Weekendsport van Radio A-FM. Presentator Ad Vos: “Hier word ik niet goed van, verschrikkelijk! Hij zou zaterdag weer met ons contact hebben over hoe de race verlopen zou zijn. Dikke kippenvel bij dit nieuws! Sterkte voor alle nabestaanden…”