PostNL past netwerk brievenbus in de regio aan

REGIO – PostNL past de komende tijd in gemeente Werkendam en gemeente Woudrichem het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post wordt verstuurd.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. PostNL heeft de locaties van de brievenbussen met de gemeenten en lokale belangenorganisaties. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

In de gemeente Werkendam blijven 15 brievenbussen, verdwijnen 18 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij. In de gemeente Woudrichem blijven 10 brievenbussen, verdwijnen 9 brievenbussen en komen er 2 nieuwe brievenbussen bij. De aanpassingen zijn 23 juni 2017 gerealiseerd.