Zomerfeest maakt line-up dance-avond bekend

GORINCHEM – Eigenlijk behoeft de vrijdagavond van het Zomerfeest geen publiciteit. Jaar na jaar is de Groenmarkt afgeladen en wordt het publiek getrakteerd op het beste wat ‘dance’ in Nederland te bieden heeft. Zo ook in 2017.

Julian Jordan is een van de aanvoerders van een nieuwe generatie Nederlandse dj’s/producers. Hij brengt een nieuwe draai naar de dancescene met spannende nieuwe wendingen en houdt ervan om zijn eigen ding te doen en niet de hype te volgen. Julian is een toegewijde artiest en zeer gedreven zijn hoge doelen te bereiken.

Victor en Stephan Leicher schelen acht jaar. Victor, de jongste van de twee, begon op jonge leeftijd te experimenteren met elektronische muziek. Al snel sloot Stephan zich aan en inmiddels veroveren de broers gezamenlijk als DubVision de dancewereld. Ze braken door met All By Myself, gesteund door de Swedish House Maffia en inmiddels hebben ze ook samengewerkt met Dash Berlin, Sander van Doorn en Martin Garrix.

Host van de avond is Robbie Rise. Een MC wordt steeds belangrijker in de dancewereld. Na Sziget, Ushuaia, 7th Sunday, Extrema Outdoor, Solar, Starbeach en nog veel meer festivals is één van ’s lands beste MC’s op vrijdag 18 augustus te zien in Gorinchem.
Tim van Werd kwam op 17 januari 1996 in Gorinchem ter wereld. Op jonge leeftijd kon hij al drummen, trompet- en piano spelen, vaardigheden die hem nu van pas komen bij het produceren van housemuziek. Afgestudeerd aan de Herman Brood Academie heeft Tim inmiddels een succesvolle samenwerking met Roul ’n Doors op z’n naam staan. In 2016 kwam Tim in contact met Fedde le Grand, Dannic en Nicky Romero. De tracks Bounce To This, Vintage en Belong zijn het gevolg. Regelmatig is Tim van Werd te horen in de SLAM Mixmarathon.

Om de avond te openen is de stichting momenteel op zoek naar jong regionaal talent. Op de Facebook-pagina van het Zomerfeest staan de spelregels om mee te doen aan deze contest. De winnaar wint een plek op de vrijdagavond en heeft de eer om de avond te openen.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat dinsdag 15 augustus Oakmadness, Puinhoop Kollektiv, Stepherd & Skinto en Jonna Fraser, woensdag 16 augustus Paul Sinha, Diggy Dex en Broederliefde, donderdag 17 augustus Stillmode, Rondé, Douwe Bob en zondag 20 augustus Zuco 103 het podium betreden. Wekelijks zal de organisatie nieuwe artiesten bekend maken via haar website www.zomerfeest.nl en haar social media kanalen.