Reinie Melissant-Briene voorgedragen in Gorinchem

GORINCHEM – De gemeenteraad van Gorinchem heeft op voordracht van de Vertrouwenscommissie van de raad Reinie Melissant-Briene voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem.

In een extra raadsvergadering op maandagavond 29 mei heeft de gemeenteraad van Gorinchem besloten mevrouw drs. Reinie Melissant bij de commissaris van de Koning voor te dragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem. De voordracht is de afronding van de sollicitatieprocedure die startte in het najaar van 2016. Gorinchem had de afgelopen twee jaar een waarnemend burgemeester, Govert Veldhuijzen. Hij nam de post waar na het plotselinge vertrek van Anton Barske in 2015.

Als de Koning het Koninklijk Besluit heeft ondertekend is de gehele sollicitatieprocedure ook formeel afgesloten en is het burgemeesterschap van Gorinchem voor mevrouw Melissant een feit. Op 6 juli 2017 wordt zij dan in een speciale raadsvergadering officieel als burgemeester van Gorinchem geïnstalleerd. Op dit moment is Reinie Melissant-Briene directeur en loco-secretaris bij de gemeente Dordrecht. Daarvoor was zij onder andere burgemeester van de gemeente Korendijk en gemeentesecretaris bij de gemeente Woudrichem. Reinie Melissant-Briene is 52 jaar, gehuwd en heeft vier kinderen. Op dit moment is zij woonachtig in Piershil.