Badmintonners kijken terug op geslaagde competitie

WERKENDAM – Dit jaar nam BC Cross Smash met vier jeugdcompetitieteams deel aan de voorjaarscompetitie. Het regioteam nam deel aan de regiocompetitie in Zuid-Holland, de overige teams aan de diverse opstapcompetities.

Het regioteam speelde vorige week reeds hun laatste wedstrijd en is zeer verdienstelijk tweede geëindigd. De opstapteams kwamen afgelopen weekend nog in actie.

Het eerste opstapteam kwam in een zeer warme hal aan de start met Patrick Oevermans, Andreas Cornet, Matthias de Jong en Kim Beumer. Daardoor moest iedereen tijdens de warmste competitieronde drie wedstrijden spelen. Net als in de vorige wedstrijden nam Kim het voortouw en wist al haar wedstrijden te winnen. Omdat Matthias ook zijn enkel wist te winnen, was na 2,5 uur spelen de eindstand 4-4. Dit team bestond uit spelers die allemaal voor de eerste keer deelnamen aan de competitie en hebben beslag gelegd op de derde plaats.

Het tweede opstapteam speelde voor de tweede maal dit seizoen de clubderby tegen het derde opstapteam. Het tweede opstap team trad aan zonder Lianne van Maastricht maar met Sophie en Bjorn Smaal, Thomas Ebert, Dirk Alberts en Boaz Visser. Ook het derde opstapteam speelde met vijf spelers, namelijk Mattheun Rozendaal, Gerald Paans, Niels Pellicaan, Nicolai Kees en invaller Daan Verschuren. Tijdens het seizoen was al duidelijk dat Dirk en Boaz zich heel snel ontwikkelen, hetgeen ook duidelijk werd in de onderlinge wedstrijden. De overige wedstrijden gingen zeer gelijk op, maar werden vaak toch (net) gewonnen door het tweede team. Uiteindelijk wist het tweede team met 7-1 te winnen.

Alle twaalf spelers van de onder 12 competitie speelden voor de eerste keer competitie en sommige waren zelfs pas twee maanden lid (en veelal nog geen 10 jaar). Ongelofelijk knap dat deze spelers zich zo goed staande hebben gehouden tegen de veel grotere en meer ervaren spelers van de tegenstander. Dit verdient vanzelfsprekend een pluim, maar in geval van het warme weer ook een lekker ijsje in de schaduw van de boom naast sporthal De Crosser.

Het badmintonseizoen loopt gelijk met een schooljaar en eindigt dus begin juli. Tot die tijd doen de meest jeugdspelers nog mee aan de Badminton Kampioenschappen Gemeente Altena op 3 juni en organiseert de jeugdcommissie het jaarlijkse jeugduitje op 10 juni.