Reanimeren kun je leren

WERKENDAM – SGP-jongeren Werkendam vraagt aandacht voor het lage percentage mensen dat kan reanimeren.

‘Uit recente onderzoeken blijkt dat weinig mensen kunnen reanimeren en weten hoe ze moeten handelen in een noodgeval. Dit vinden wij zorgelijk en we willen daar graag iets aan veranderen,’ aldus het bestuur van SGP-jongeren Werkendam. Om daadwerkelijk iets te gaan veranderen aan dat lage percentage organiseert SGP-jongeren Werkendam, in samenwerking met de brandweer, op 7 juni een informatieavond over reanimeren.

Tijdens deze avond zal de brandweer uitleg geven over reanimatie en vertellen wat je kunt doen in een noodgeval. In deze korte bijeenkomst staat centraal waarom het volgen van een reanimatiecursus van groot belang is. Voor de mensen die de avond volgen ligt er vervolgens een waarde cheque klaar voor het volgen van een reanimatiecursus. Deze cheque wordt betaald door het Werkendamse bedrijfsleven. Wil jij ook deelnemen aan deze informatieavond? Opgeven kan via werkendam@sgpj.nl. Iedereen is welkom zowel SGP’ers als niet-SGP’ers, jong en oud.