Brons voor Paans bij regionaal kampioenschap

EINDHOVEN / WERKENDAM – Tijdens de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017 (RZK2017) hebben de Biesboschzwemmers met een kleine delegatie deelgenomen.

De ploeg bestond uit Tom Kruis, Leendert Paans en Julia Verhoeven. De drie zwemmers moesten het opnemen tegen leeftijdsgenoten uit Noord-Brabant en daarnaast ook nog uit Zeeland en Limburg. Dit zorgde ervoor dat er grote concurrentie was en dat daarnaast de wedstrijden ook nog eens lang duurden. Met een bronzen medaille wist Leendert voor het eremetaal te zorgen.

Leendert heeft de afgelopen weken examen gedaan en mede daardoor de laatste tijd minder getraind en ook nog diverse nummers niet gezwommen. Op de 400 wisselslag liet Leendert zien dat hij toch hard kan zwemmen. Leendert wist zijn persoonlijke record op ruim een seconde te benaderen en wist dus een bronzen medaille te veroveren. Op de 400 vrije slag, 200 vlinder- en wisselslag en de 200 rugslag wist Leendert ook nog bij de beste tien in zijn categorie te eindigen.

Tom had te maken met concurrentie van zijn eigen leeftijd, maar daarnaast ook nog jongens die een jaar ouder zijn. Ondanks dit wist Tom op de 400 wisselslag toch nog als tiende te eindigen. Op de 200 rugslag wist Tom zijn persoonlijke record aan te scherpen en halverwege was Tom ook nog sneller dan ooit. Op de korte nummers bleef Tom redelijk in de buurt van zijn beste tijden daar waar hij niet bekend staat als een sprinter.

Julia kwam op één nummer aan de start, namelijk de 50 vrije slag. De vrije slag is niet de favoriete slag van Julia en zeker naar haar matige tijd eind april had zij niet veel vertrouwen in een goede afloopt. Julia begon met een goede start en dit betaalde uit in een goede tijd. Julia was maar 0,1 seconde langzamer dan zij ooit is geweest.

Met dit kampioenschap zitten de wedstrijden in het zwembad er bijna op. Over twee weken hebben de zwemmers van elf jaar en jonger nog hun kampioenschap met hun Brabantse leeftijdsgenoten. Namens de Biesboschzwemmers mogen Tess Vonk, Lars de Kooter en Niels Muijt het Osse water induiken. Half augustus doen Marjo Goelema, Annette en Paul Wijnja mee aan de Wereld Masters Kampioenschappen en vanaf half september gaat het nieuwe seizoen weer beginnen.