5e Plaats voor Rick Sonnema bij Rotterdam Cup 2017

ROTTERDAM / WIJK EN AALBURG – Zondag stond de internationale Rotterdam cup op het programma. Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg komt uit voor Karate-do academie Itosu uit Waalwijk.

In een zware poule, met onder andere de nummer 5 van de wereld uit Egypte, waren hele mooie partijen te zien. De eerste ronde won Rick overtuigend met 5-0 en het gevoel was goed. De tweede ronde won hij met 4-1 en ook de derde ronde won Rick met 4-1. In de halve finale moest Rick aantreden tegen Engeland. Nadat Rick als enige Nederlander in de halve finale stond verloor hij nipt met 3-2. Helaas, net geen finale.

In de herkansing kwam helaas de vermoeidheid om de hoek kijken en verloor Rick voor de 3e plaats. Een 5e plaats waar hij tevreden mee kan zijn. Ondanks dat er meer in had gezeten is Rick tevreden over zijn eigen prestaties.