Veelzijdige seizoensafsluiting Dichterspodium

WERKENDAM – Op dinsdag 6 juni wordt in de Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17 het laatste dichterspodium voor de zomerstop georganiseerd. Van 19.45 uur tot 21.15 uur bent u van harte welkom.

Rotterdammer Joz Knoop heeft een eigentijdse variatie bedacht op het, uit de rederijkerstijd stammende, Spiegeldicht. In mooi poëtische zinnen dicht hij in eigentijds toegankelijke taal woorden tot zinnen die ongemerkt en onopvallend terugkomen in de tweede helft van het gedicht. Na ieder Jozzonet vraag je je weer af waarom de herhaling je niet is opgevallen.

Tijdens het podium zullen de prijzen worden uitgereikt van de fotowedstrijd Kunstroute Nieuwendijk. Behalve de foto’s van de winnaars zullen ook andere foto’s tentoon worden gesteld. Alle foto’s zullen de komende maanden als reizende tentoonstelling te zien zijn in alle bibliotheekvestigingen in Altena. Ter afsluiting van het dichterlijke- en muzikale seizoen speelt het saxofoonkwartet Sax4Sax twee keer een kwartier.

Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. En als je dat wel leuk lijkt, maar aarzelt omdat je (nog) geen ervaring hebt met voordragen van je gedichten, kan Marcel je hiermee vooraf helpen. Voor meer informatie en/of het volledige programma: info@marcelvaandrager.nl of www.nederlandsdichterspodium.nl. Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.