Rene Wouda winnaar Maestro Nieuwendijk

NIEUWENDIJK – Dominee René Wouda is de winnaar geworden van het geweldige en unieke door fanfare O.N.S. georganiseerde Maestro Nieuwendijk-concert.

In de tot concertzaal omgetoverde Sporthal De Iris beoordeelde een deskundige jury bestaande uit Hans Leenders, Lijn van der Wiel en Gerrit Oldenburg zijn dirigeerkwaliteiten als de beste, waarna hij uit handen van de Maestro van fanfare O.N.S., Anneke Konings-Kros, de prachtige Maestro-trofee mocht overhandigen.

De juryleden beoordeelden de kandidaten positief kritisch, maar altijd met een komische noot. Het gehele concert werd door presentatoren Dick de Witte en Anneke Konings-Kros vakkundig en humoristisch aan elkaar gepraat. Het ruim 400-koppige publiek genoot ook van de filmpjes waarin de Maestro’s zichzelf aankondigden en delen van de repetities te zien waren. Zij en het orkest werden tijdens het concert tevens professioneel in beeld gebracht op een groot scherm tijdens hun optreden.