Levend museum tijdens Festival Weekend Woudrichem

WOUDRICHEM – Tijdens het Festival Weekend in Woudrichem van 24 tot en met 27 mei is het Visserijmuseum Woudrichem op zaterdag weer actief met Levend Museum.

Vanaf 11.00 uur staat men weer klaar om oude ambachten te demonstreren en u uitleg te geven over alles wat er in het museum te zien is. Een gebakken visje is er natuurlijk ook weer te krijgen. Ook wordt dit jaar weer het Nederlands Kampioenschap Werpzakwerpen gehouden, waarbij weer hevig gestreden zal worden om de wisseltrofee. Omdat het werpzakwerpen niet meer beoefend mag worden, zijn er spelregels gemaakt om een aangepaste versie van deze vorm van vissen op land te kunnen houden. Wilt u meedoen, dan kunt u zich zaterdag 27 mei aanmelden bij het Visserijmuseum. De wedstrijd begint om 13.00 uur. De wedstrijd staat open voor zowel dames als heren en voor de jeugd van 12 tot 18 jaar.

Op vrijdagavond 26 mei verwelkomt het museum het internationale roeigezelschap dat zaterdag meedoet aan de regatta op de Afgedamde Maas. Om ook hen kennis te laten maken met het werpzakwerpen als nieuwe sport, wordt op vrijdagavond een internationale wedstrijd werpzak-werpen gehouden, of zoals het in het Engels zou moeten zijn, netcasting competition. Het gezelschap wordt die avond om 18.00 uur verwacht.