BS Oudendijk wint regiofinale schoolvoetbal

OUDENDIJK – Het meidenteam groep 5/6 van BS Oudendijk won woensdagmiddag in Tilburg de regiofinale schoolvoetbal.

Het begon allemaal in Sleeuwijk op 22 maart, schoolteams uit de buurt speelden tegen elkaar en zowel de jongens als de meisjes van groep 5/6 van BS Oudendijk wisten alle andere teams achter zich te laten. Reden tot feest, de grote bekers gingen mee naar Oudendijk.

Woensdagmiddag 18 mei speelden beide teams in Tilburg de regiofinale. De jongens moesten met plaats 6 genoegen nemen. De meisjes echter waren niet te stoppen, ze wonnen met penalty’s de eerste poule en mochten die middag door naar de grote eindfinale. Het bleef tot het einde spannend en weer kwam het tot penalty’s. Uiteindelijk was de 13e penalty beslissend: de meisjes uit groep 5/6 van Oudendijk zijn kampioen van de regio Brabant en kregen weer een prachtige beker mee naar huis. Ze mogen volgende maand naar Zwijndrecht voor de districtsfinale.