Speciale rondleiding Stolpersteine en Fairtrade

WOUDRICHEM – De gemeente Woudrichem wil de Fairtrade-activiteiten uitbreiden om ook volgend jaar Fairtrade-Gemeente te kunnen blijven.

Dan dienen nog meer winkeliers, ondernemers, horecazaken, bedrijven, scholen, kerken, verenigingen en maatschappelijke organisaties actief te worden, ter stimulering van eerlijke en duurzame handel. Het Stadsgidsengilde draagt er graag haar steentje aan bij. Als Stadsgids en Fairtrade kerngroepslid biedt Jos Korthout een gratis Fairtrade-rondleiding aan door vesting Woudrichem. Dat is altijd al een sfeervolle activiteit waarbij veel bijzonderheden onthuld worden. Ditmaal is het bijzonder, dat nu ook belicht wordt welke bedrijven en instellingen binnen de gemeente het Fairtrade-label al verdiend hebben. Tevens wordt stilgestaan bij de plaatsen waar Stolpersteine zijn gelegd voor de Joodse inwoners die in de oorlog vermoord zijn en bij het gedicht en de expositie hierover in het Visserijmuseum.

Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst wordt gebruikt om de Wereldwinkel in Woudrichem extra te ondersteunen. Bij voldoende belangstelling, kan het Gidsengilde deze route in haar programma opnemen en vaker aanbieden. Deze speciale Rondleiding vindt plaats op zaterdag 3 juni om 14.00 uur.