Opening foto-expositie pleegzorg

WERKENDAM – Woensdag 17 mei opende wethouder Renze Bergsma van Woudrichem een foto-expositie over pleegzorg in het gemeentehuis in Werkendam. De expositie bestaat uit prachtige foto’s van kinderen in alle leeftijden.

De reizende expositie over pleegzorg is georganiseerd door Juzt. De expositie is in mei te bezichtigen in het gemeentehuis te Werkendam. Iedere maand reist de expositie naar een volgende gemeente in de regio. Op deze manier wil Juzt in samenwerking met gemeenten Werkendam en Woudrichem nieuwe pleegouders werven. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Hierdoor is de vraag naar pleegzorg momenteel veel groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.

Dinsdagavond 30 mei is er een informatieavond over pleegzorg van 20.00 tot 22.00 in het gemeentehuis in Werkendam. Deze is bedoeld voor inwoners die interesse hebben of meer willen weten over pleegzorg.