Gorcumse Lingehaven hijst voor 7e keer Blauwe Vlag

GORINCHEM – Donderdagmiddag 18 mei heeft de Lingehaven voor de zevende keer op een rij de Blauwe Vlag uitgereikt gekregen.

Tijdens een speciale bijeenkomst van de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag in Scheveningen werd dit bekend gemaakt. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Lingehaven verdient de Blauwe Vlag omdat het voldoet aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag.

In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de haven nog aan de vereisten voldoet. In 2011 kreeg de Lingehaven voor het eerst de Blauwe Vlag. Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.