Woerkumer Blonde Jacoba Jubileum Bier

WOUDRICHEM – Ter gelegenheid van 10 jaar Woerkumer Bier wordt er een speciaal dubbel blond bier uitgebracht. Onder de naam ‘Blonde Jacoba’ is een mooi dubbel blond bier gebrouwen met een subtiele, friszoete smaak en een verrassende afdronk.

De stichting die achter het Woerkumer Bier initiatief staat, zet zich in om de rijke biertraditie van de vesting Woudrichem voor een breed publiek toegankelijk te maken. Want Woudrichem had 661 jaar geleden als enige op het eiland van Altena stadsrechten en daarmee het privilege om voor de wijde omtrek bier te brouwen.

Naast het jubileum bier staan er nog meer activiteiten in de planning. Zo zal het jaarlijkse eet-evenement ‘Pruuve Maor’ in het teken staan van het koken met Woerkumer Bier, volgende maand hoopt men een bierwandeling in en rond de Vesting te organiseren waarin de 5 biertjes geproefd kunnen en er veel historische bierfeiten vertelt gaan worden. In het najaar staat het eerste ‘Jacoba Woerkumer Bier Fest’ gepland en het streven om een ambachtelijke minibrouwerij binnen de vesting te realiseren komen steeds dichter bij.