Komt dat zien! Kastelendag in Dussen

DUSSEN – Maandag 5 juni 2017, tweede pinksterdag, van 11.00 tot 17.00 uur doet kasteel Dussen zeker weer mee met de Landelijke dag van het Kasteel. Het thema is: Komt dat zien! Spelen op Kasteel en Buitenplaats.

Rondom dit thema, geschikt voor jong en oud, is er weer van alles te zien en te beleven in het kasteel en op het buitenterrein. Zoals zelf speelgoed maken aan de knutseltafel: wat dacht je van een handspinner of een boter-kaas-eierenspel? Of een tinnen soldaatje bij de stand van de tinnegieter? Of een vilten schaapje? Je kunt je ook laten schminken als stoere ridder of prinses. Er is een kinderboerderij met veel bijzondere dieren. Een spelletje Kubb spelen is een hele uitdaging en een levende fruitmachine zorgt voor veel plezier. En natuurlijk is het stoomtreintje er weer.

Op de gracht zijn er de acquabubbels en ook de bootjes van MBC uit Werkendam. In het bos kun je zien hoe de kinderen vroeger speelden en dit zelf uitproberen: hoepelen, tollen, bikkelen, stokpaardje rijden, knikkeren: noem maar op.

Het kasteel zelf is uiteraard ook een bezoek waard, met daar o.a. oud speelgoed, een treinbaan van HIP en een viltbewerker. En in de burgerzaal een open podium. Want bij het thema horen vanzelfsprekend toneel-en muziekoptredens. Die zijn er ook volop buiten. Toneelgroep De Stuiter speelt een ouderwets wagenspel, erg leuk voor de kinderen en Sophie Ruthven-Stuart heeft een fantastische ‘caravanact’. Ook voor de muziek moet je in Dussen zijn. De bas-bariton uit Dussen Tim Maas komt weer optreden, nu met een heel ander repertoire: met de smartlap of het levenslied. Het duo Eibe & Laura zijn weer van de muzikale partij, met een breed palet aan songs, van ballad tot up-tempo, in een akoestisch jasje.

Natuurlijk mag de markt niet ontbreken op een dag als deze: het is een mooie mix van demonstraties en leuke koopwaar. Met o.a. bierbrouwer, bijengilde, rakustoken, metaalkunstenaar, zilversmid, molenaar, tuinattributen, curiosa, wereldwinkel, kinderboeken, enz. Uiteraard is er ook aan de innerlijke mens gedacht en is er voldoende lekkers te eten en te drinken, gezellig aan de tafels of picknickend op het veld.